Etter at det ble kjent at Øystein Drillestad ikke hadde mulighet til å fortsette som hovedtrener for A-laget herrer, startet styret en prosess med å finne den neste treneren.

En egen gruppe ble nedsatt for å kartlegge, intervjue og innstille kandidater til ny trener for menn senior.

Denne uken ble innstillingen klar og tirsdag kveld ble det klart at Gard Hellgren Kristiansen tar over som trener for menn senior.

Gard Hellgren Kristiansen har vært trener siden 2008 og hatt hovedansvaret for menn senior i Sprint-Jeløy i årene 2010-2015 og 2017-2021. Videre har han vært assistenttrener i Moss i 2. divisjon i 2016. Han har i disse årene hatt flere opprykk til høyere divisjoner med de lagene han har hatt ansvaret for.Kristiansen har fullført både UEFA-B og UEFA-A lisens.

- Da det ble klart at jeg ikke skulle trene Sprint-Jeløy sesongen 2023, ble jeg kontaktet av seks klubber. Sarpsborg Fotballklubb var en av disse. Etter en hyggelig prat med SFK fikk jeg et godt innblikk i hvordan klubben drives og etter en lengre tankeprosess falt til slutt valget på å trene A-laget til Sarpsborg. Her følte jeg meg veldig ønsket. Klubbens verdier samsvarer godt med mine egne og SFK setter disse verdiene høyt på agendaen i sitt daglige arbeid. I tillegg har jeg fått inntrykk av at klubbens A-lags spillere er en fin gjeng. Jeg er ydmyk over å få sjansen i en klubb med en såpass ærverdig historie og ser nå frem til å komme meg ut på treningsfeltet, sier Gard Hellgren Kristiansen.

- Vi er veldig fornøyde med at Gard og SFK inngår et samarbeid for de neste to årene. Vi deler hans tanker og verdier rundt kultur- og lagbygging og det å tenke klubben som helhet. Vi tror at SFK som lag og klubb og Gard sin erfaring, vil gi god utvikling for Sarpsborg Fotballklubb om å bli en tydelig nummer to klubb i Sarpsborg, sier styreleder Pål Marthinsen.

Velkommen til Sarpsborg Fotballklubb!!